Хора от цял свят помогат на бедни деца от Плевенско

Около 5000 деца ще получат специални подаръци

Десетки хора се отзоваха на зов за помощ да помогнат на деца от плевенското село Дисевица. Съюзът на сираците алармира, че деца и техните семейства тънат в нищета, а хора от цялата страна изпратиха дарение. Помощи ще се събират през целия месец януари.

„От кмета на селото бях поканен на коледното тържество на децата. На коледно тържество децата трябва да изглеждат приказно, да са облечени с възможно най-добрите дрехи. Те рецитираха дълги стихотворения, пяха песни, но останах шокиран и депресиран от гледката, тъй като много от децата бяха с дупки по дрешките си, с гумени чехли. Това, което сме създали като организация е да имат по 2-3 комплекта за премяна, които ще бъдат раздадени на техните родители, като в детската градина ще останат определен брой от всички видове дрехи и обувки, за да може във времето директорката да продължава  да помага” , разказа Слави Михайлов от Национално сдружение на сираците в ефира на „Здравей, България”.

„За мен това са деца в риск. Ако отдела за закрила на детето тръгне да прави социален доклад за тяхното положение, те отговарят на всички условия за настаняване в социална институция. Смятам, че превантивно можем да направим добрини преди да постъпят децата в дом”, каза още Михайлов.

Директорът на детската градина Сияна Велинова изрази благодарността си към хората, отзовали се да помогнат.

Кметът на село Дисевица Петър Бешков обясни: „Направили сме организация дрехите, които останат да бъдат дадени на други деца, които имат нужда. Ще можем да зарадваме около 5000 деца. Има събрани около 500 кг дрехи и обувки”, поясни той.  Башев обясни,  че на 8 януари кметовете от община Плевен имат събрание, на което ще се изготвят списъци за нуждаещите се деца от техните населени места и помощта ще бъде разпределена.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ко
    КОНДЮ
    3 0
    12:19, 3 яну 2019
    Раздайте помощи и за държавната администрация която от 1 януари е с 10 процента увеличена заплата а пенсионерите с 150 лв с 5 процента
  • 2
    Бо
    борката кереза -енженер
    1 0
    13:40, 3 яну 2019
    Ами то цялата държава е за помощи бе на кого по напред и откйде пари
  • 3
    12
    123
    1 0
    19:18, 3 яну 2019
    Раздадоха си милиони бонуси за уж добре свършена работа,а за децата събират помощи!
  • 4
    Ми
    Михалванич
    1 0
    21:10, 3 яну 2019
    Е защо да дават на децата ---те не са избиратели на герба

Случаен виц

Последни новини