Един ден от живота на Земята - акценти по VIASAT NATURE

Аз и кучето ми: Състезанието на века
Започва в събота, 12 януари, в 18:00 ч.
Сезон: 1 Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Състезанието за добро настроение с домакин Крис Пакам показва осем човека и техните кучета, които искат да открият на какво са способни като екипи.

Състезанието се провежда сред невероятната красота на Лейк Дистрикт в Северозападна Англия, с предизвикателства, включващи катерене по стръмни скали и плуване в бързеи. Екипите трябва да съберат точки в хода на състезанието - тяхната подготовка, интелигентност и работа в екип са поставени на изпитание и само четирима остават за финалното предизвикателство - човешко-кучешки триатлон.

Един ден от живота на Земята
Започва в неделя, 20 януари, в 18:00 ч.
Сезон: 1 Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Ако смятате, че на Земята ѝ отнема милиони години да се промени, ще трябва да размислите. Документалната поредица от две части разкрива колко се променя планетата ни за 24 часа. Нови научни открития ни позволяват да наблюдаваме как Земята се движи, диша, свива и се разширява под носа ни. Учени, изследователи и обикновени хора предлагат гледната си точка в поредицата и техните възгледи са подкрепени от супермодерна информация, нови сателити и впечатляваща компютърна анимация, които разкриват истинската самоличност на Земята.

Всяка минута се раждат нови територии, всеки час тонове камъни идват от Космоса и облак прах от Сахара наторява Амазонската джунгла. Докато се случва всичко това, Северният полюс се премества с почти 150 м. Всеки ден се събуждаме на различна планета!

Тиранозавър Рекс в нова светлина
Неделя, 13 януари, в 18:00 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.

В забележителното специално издание поемаме на вълнуващо пътешествие назад във времето, за да разкрием тайните на най-свирепия хищник на планетата Земя - Тиранозавър Рекс. Благодарение на последните палеонтоложки открития, съвременни технологии и сравнителни анализи на модерни животни, показваме емблематичния динозавър в нова светлина.

Откриваме как е изглеждал и звучал Тиранозавър Рекс в действителност, как се е придвиждал и с каква скорост, научаваме повече за печално известната му захапка, интелигентността му, сетивата му и дори за социалния му живот.

Холивудските митове най-после са разобличени и невероятната истина за създание, което всички сме си мислели, че познаваме - разкрита.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини