Магията на Коледа претвориха певци и танцьори в концерта „Коледа е благослов”

Изображение 1 от 5

    Концертът „Коледа е благослов”, поднесен на сцената на 21 декември в отопления вече салон на ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методиий” в Първомай зарадва малки и големи. Председателят на читалищното настоятелство Иван Караславов и кметът на общината Ангел Папазов откриха с приветствия музикално-сценичната програма. Градоначалникът благодари на всички спонсори и хора, които поддържат жива читалищната дейност.

    Дарителите на средства за закупуване на климатици за читалището получиха сертификати за благородство. Първия от тях Караславов връчи на бизнесдамата и член на читалищното настоятелство Атанаска Велчева, която е и инициатор да бъде решен проблемът с отоплението в читалищния салон. С много вълнения пред присъстващите тя сподели, че е благодарна на Господ, че й е дал възможност да дари пари за подпомагане развитието на културата в града. Щастлива е, че в тази кауза са я подкрепили мнозина от представителите на бизнеса в общината и публиката ще гледа на топло мероприятията. Караславов поясни, че останалите спонсори, които не са в залата - Петко Динков, Димитър Костадинов, Красимира Недева, Стоян Бойлов, Георги Богданов, Васил Шапатов и Емануил Манолов ще получат в последствие своите сертификати за благородство.

    Магията на Коледа бе претворена в изпълненията на певци, музиканти, рецитатори и танцьори. Един блестящ спектакъл, поднесен с голям професионализъм, повече от час забавлява публиката в залата. Концертът започна с няколко песни на състава за руски песни „Ивушка”, след което ПФА „Първомай” с диригент Кичка Петкова, оркестър „Дионис” с ръководител Петър Тенев и ФТК ”Евридика” към читалището с ръководител Донка Тодорова ни пренесоха в ритмите на българския фолклор.

    Децата от втори клас на СУ ”Проф. д-р Асен Златаров” с ръководители Венче Колева и Невена Чалъкова показаха, че носят в сърцата си любовта към народната музика с представените народни песни и танци. Вокалната група на Миглена Стоева изпълни весели коледни песни. Деца от НУ „Христо Ботев” Първомай рецитираха коледни стихове.

    Спектакълът завърши с песента „Тиха нощ, свята нощ” в изпълнение на Атанаска Тенева.

    Дора Дончева

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Му
      Мунчо
      4 -4
      21:54, 22 дек 2018
      Чудо голямо!Решил богаташът да събере трохите от масата си и да ги подхвърли на бедняка.
    Последни новини