Шофирайте внимателно, зимни условия по пътищата

Пътищата са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).  

Шофьорите трябва да карат изключително внимателно, като излизат на пътя само с подготвени за зимни условия автомобили, спазвайки въведените ограничения.

Жълт код за снеговалежи е в сила в 4 области на северна България: Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново.

От АПИ уточниха, че има ограничения само за камиони над 12 тона. Снежната покривка край Видин е 30 см. 

Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия.

Поради обилния снеговалеж през изминалото денонощие е ограничено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 т през проходите "Превала" и "Троянски".

След вчерашните пътни блокади и задръствания по повечето магистрали и главни пътища, 30 шофьори на камиони са глобени за забранено навлизане на магистрала "Хемус".

Глобата им е 300 лева, лишаване от право да управляват за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за 3 месеца, затова че са нарушили забраната за движение на машини над 12 тона, уточниха от МВР.

Тирове предизвикаха вчера огромни задръствания както на АМ "Хемус", така и на магистрала "Тракия" и на столичното Околовръстно шосе.

Възможно е фирмата, която почиства АМ "Струма", да бъде глобена, посочиха от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини