Електронни винетки засега само в Пътното, в бензиностанциите още няма

    Електронни винетки за 2019 година в Хасково засега ще могат да се купят само в областното пътно управление. Там е обособено гише с терминал, където шофьорите могат да регистрират винетка за автомобила си. Там може да се плаща с карта или в брой. По бензиностанциите в града също все ще не могат да извършват тази услуга.

    “Ще предлагаме електронни винетки, но не се знае откога. Трябва да се инсталира специално устройство. Но казаха, че ставало бавно и можели да монтират само по пет устройства седмично”, казаха от голяма верига бензиностанции.

    В официалния сайт на Агенция Пътна инфраструктура са посочени обектите, в които може да се закупи електронна винетка. За Хасково освен Пътното това е Пощата и нейните клонове в града. Проверка в клона в най-големия хасковски квартал Орфей обаче показа, че там няма такова устройство, а служителите нямат идея кога ще им доставят.

    В 14 часа днес започва официално продажбата на електронни винетки за следващата година. Това може да стане онлайн през специално направения сайт bgtoll.bg, през мобилно приложение. Закупуване през апарат за самотаксуване в Хасковско засега може да стане само на граничния пункт “Капитан Андреево”, по-късно ще има такива и в търговската мрежа, обясниха от Пътното в Хасково.

    Всички шофьори, които имат хартиени винетки, валидни след 1-ви януари 2019 година, трябва да знаят, че подмяната на хартиена с електронна винетка не е задължителна, но е препоръчителна. И все пак, ако изберат да не заверяват електронно винетката си, трябва да оставят хартиения стикер върху предното стъкло.

    Цените на винетките се запазват без промяна. Въвежда се нова уикенд винетка, която ще струва 10 лв. и ще важи от 12.00 ч. в петък до полунощ в неделя.

    За леките автомобили годишната е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини