Новият бизнес каталог представя Димитровград като поле на възможности

На пресконференция днес кметът на община Димитровград Иво Димов и председателят на УС на "Тракия Тех" Георги Стоев представиха новият Бизнес каталог на община Димитровград за 2019г.
 
Изданието е в електронен формат на български и английски език и представя Димитровград като една от най-бързо развиващите се инвестиционни локации в България.
 
В него има полезна информация за бизнес климата, местната икономика, работната сила, разходите за труд и пазара на имоти. В Димитровград вече инвестираха няколко мултинационални компании. На представянето днес водещият икономист Георги Стоев прогнозира все по-нарастващ интерес към града от високотехнологични производства в следващите няколко години. 
 
Кметът на Димитровград Иво Димов сподели, че настоящата стъпка като част от стратегическото партньорство на общината с "Тракия Тех" ще дадат на града профил на развитие му за следващите десетилетия. 
 
"Инвестиционна дестинация Димитровград е изключтелно качествен продукт, който трябваше да бъде факт преди 5-6 години, но съм изключително горд с резултата", сподели Димов. "Каталогът ще бъде ценен материал за бъдещи инвеститори и проекти на община Димитровград".
 
Димитровград  разполога с потенциал и интересът към него не е стихнал, като наскоро инвеститор е проявил интерес да строи автомобилен завод, за който се очаква консумацията на електричество да е повече от потреблението на целия град, сподели още Иво Димов.
 
Димитровград разполага с добра транспортна свързаност, има добро качество на живот и това предполага потенциал да привлече човешки ресурс за развитие на индустрията на общината.
 
Бизнес каталога ще бъде издаден и на хартиен носител на английски език в тираж от 750бр., които ще бъдат предназначени за ползване от инвеститори с интерес към развиване на бизнес в страната.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини