На топло ще гледаме представления и празнични програми в читалището

В навечерието на Коледа големият салон на ОНЧ”Св.св. Кирил и Методий” – Първомай вече се отоплява. Проблемът с невъзможността за отопление лишаваше гражданството от възможността да изгледа спокойно театрална постановка или концерт, и то във време, когато хората са най-свободни – зимния сезон.

Редица мероприятия от Общинския културен календар /Коледно-новогодишни, 3-ти март, театрални премиери и др./ се провеждаха в неподходящи зали, което обяснимо снижаваше ефекта от събитието и създаваше редица затруднения на организаторите.

След многократно обсъждане на проблема от страна на Читалищното настоятелство, Атанаска Велчева, член на Настоятелството и управител на „Бендида – 66” ЕООД, поставя началото на акция по набиране на средства, като дарява 5200 лева. Последват я: Емануил Манолов – бизнесмен, наш съгражданин, живущ в София, инж. Красимира Недева – член на Читалищното настоятелство и управител на „Първомай БТ”АД, Стоян Бойлов – собственик на фирмите „Агродоминатор”ЕООД и „Агрострой 07”ООД, „Витал Транс”ООД с управител инж. Петко Динков, „Витал”ООД с управител инж.Васил Шапатов, Винарска изба „Загрей”АД с управител Димитър Костадинов и ББП с управител Георги Богданов.

Тази дарителска акция се провежда след като кметът на общината Ангел Папазов  и председателят на ОбС – Първомай Дечко Петков се ангажират  и застават зад идеята на Читалищното настоятелство, а Общински съвет – Първомай глсува сумата  от 11 хиляди лева, а останалото се допълва от дарителите.

Сега вече жители и гости на общината ще се чувстват комфортно по време на представление, концерт или друг вид културна изява.

Резонно ръководството на читалище „Св.св. Кирил и Методий” благодари на всички, които са спомогнали това да се случи.

Първи от топлото ще се възползват пенсионерите, за които на 19 декември от 14 часа Театралният колектив специално ще представи „Женско царство“.

Читалищните колективи канят всички първомайци на голям Коледен концерт на 21 декември от 18 часа. В него ще вземат участие самодейци и ученици, а искреното желание на артисти, певци, танцьори е да стоплят и душите ни.

Красимира Хр. Славова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    2 0
    16:30, 14 дек 2018
    Дано тия климатици изкарат дълго а не само в гаранционни срок щото пак ще трябва да се дадат няколко дестки хиляди кинта. Не беше ли по целесъобразно да прекарат газ и да отопляват салона тува да кажат иекспертите
    • Ec
      eco-gas
      3 0
      18:00, 15 дек 2018
      Сега някой трябва да изчисти салона, защото тия климатици ще раздухат праха събран с години и всички ще го дишат...
  • 2
    Ве
    Ветеран
    5 -1
    18:36, 14 дек 2018
    Те кумоняги дадоха по някъв лев изброените искат да загреят предизборно браво това ще е полезно поне хората да гледат спокойно на топло малко разнообразие в то напрегнат живот.
  • 3
    Де
    ДЕБЪРЕЦ.
    1 0
    18:40, 14 дек 2018
    Те хора могат не климатици еми на всеки стол отопление да осигурят.
Последни новини