Един от най-добрите детски психиатри изнася в Димитровград лекция за ранните разстройства на развитието

„Ранни признаци на разстройствата на развитието. Насочване и консултиране. Особености на диагностичния процес.” е темата, която ще събере специалисти от детски, учебни и социални заведения на 14.12.2018г. от 10:00 часа в зала Гроссето.

Лектор ще е един от най-добрите детски психиатри в България проф. Надя Полнарева - ръководител на Клиниката по детска психиатрия в столичната „Александровска” болница. В екип със психолога на клиниката - Светла Стайкова, ще запознаят присъстващите с особеностите на разстройствата на психиката в детската възраст и ранното им диагностициране. Идеята е това да е първото от поредица от обучения, като през следващата година ще бъде организирано безплатно обучение и на родители на деца с различни видове разстройства, включително и от аутистичния спектър.

Проф. Надя Полнарева е Началник на Клиниката по детска психиатрия „Св.Никола” в УМБАЛ ”Александровска”.  Ръководител е на държавната комисия за специализация по детска психиатрия от 2007 г., когато детската психиатрия става отделна медицинска специалност.

Академичната си кариера започва като редовен докторант, защитава дисертация през 1981 г. Има признати специалности по психиатрия и детска психиатрия, както и специализация по фамилна психотерапия в университета Лунд. Има редица специализации в областта на детската психиатрия във Франция и Великобритания. Преподава в Медицинския университет София, в Софииския университет и е гост-лектор в чужди университети.

Научните й интереси са в областта на тревожните разстройства, формирането на  личностовата патология, психопатологията на развитието и организацията на службите по детска психиатрия. Ръководител е на успешни европейски проекти по програмите Темпус и ФАР. От 2003 г. е експерт към СЗО - Женева, а от 2010 г.- към Съвета на Европа.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини