Огромен престиж: Български рефери ръководят Валенсия – Манчестър Юнайтед в ШЛ

След като Никола Попов се справи с мача  от Лига Европа между Милан – Университатя (Крайова), а на Ивайло Стоянов наскоро бе поверена срещата от 5-ия кръг на същия евротурнир между руския Краснодар и носителя на купата на Турция – Акхисар Беладиеспор, българското съдийство днес получи огромно признание с нов безпрецедентен досега наряд в груповата фаза на Шампионската лига.

Най-добрите наши футболни рефери – Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков, бяха определени да ръководят мача между Валенсия и световния футболен град Манчестър Юнайтед, от 6-ия кръг на ШЛ, в група.
Големият сблъсък между 7–кратния  шампион на Испания и 2 пъти носител на Суперкупата на Европа и 20-кратния шампион на Англия и 3 пъти европейски клубен шампион, е в сряда - на 12 декември т.г. и ще се играе от 22 часа на „Естадио Местая“ във Валенсия.

Само преди месец двата отбора не се победиха и завършиха с боево реми 0:0 на стадион „Олд Трафорд“ в Манчестър. Сега обаче и „червените дяволи“,  и „прилепите“ ще търсят победа на всяка цена в мача на истината, в който зарядът е двойно по-голям.

Изключително престижният наряд за тримата наши топрефери идва след отличните им оценки от 8,4 и 8,5 и авторитетно съдийство в поредица от завързани двубои от Лига Европа, младежката Шампионска лига и в Лигата на нациите, в които българското съдийско трио се справи безупречно.

За Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков това ще бъде дебют в най-престижния европейски турнир – Шампионската лига. Нека припомним, че, тримата наши рефери изкараха перфектно 4 поредни тежки мача в Лига Европа  през тази година – „Андерлехт“ – „Фенербахче“, „Селтик“  –  „Судова“, „Витес“ (Арнем)  –  „Базел“ и ФК „Копенхаген“ –  „Зенит“.

Авторитетният наряд във Валенсия и голямо признание за Кабаков, Маргаритов и Вълков идва и след отличните оценки, които им постави комисарят на УЕФА – испанецът Хуан Антонио Фернандес Марин за ръководения от тях възлов мач от Лигата на нациите между националните отбори на Австрия и Северна Ирландия във Виена, преди месец, в който българските рефери се представиха на високо ниво.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини