Библиотека за тийнейджъри правят по проекта "Димитровград на младите"

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ спечели и ще реализира проект „Библиотека за тийнейджъри“ с финансовата подкрепа на Община Димитровград по Програма „Димитровград на младите“.

По проекта са предвидени обособяване на „Тийн зона“ с кът за самообучение и абонамент за сайта „Уча.се“, обособяване и оборудване на „Мейкърспейс“ – място за творчество и себеизразяване чрез приложни изкуства, както и реализирането на Благотворителен коледен базар „Коледно вълшебство“ с изработени от тийнейджърите празнични картички и декорации, закупуване на нова тийн литература и др.

Подробности за проекта и проследяване на неговото протичане ще можете да следите на сайта на Библиотеката, както и на специално създадената едноименна страница на проекта във Фейсбук.

Припомняме, че Община Димитровград определи общ бюджет на програмата за 2018г. в размер на 10 000 лв., като финансирането на един проект не може да надхвърля 1 500лв.

Автор на общинската програма "Димитровград за младите" е шефът на комисията по образование към местния парламент Тодор Тодоров. Идеята й е да финансират малки младежки проекти, като по този начин ще бъдат стимулирани младите димитровградчани от 16 до 35 години.

Кандидатстващата организация осигурява съфинансиране не по-малко от 10% от общата стойност на проекта, а право на участие в разработването на проекти ще имат училища, детски и младежки центрове и организации, Градска библиотека „П. Пенев“, младежки неправителствени организации (МНПО), регистрирани в България като юридически лица с нестопанска цел.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аб
    абсолют
    1 0
    17:52, 25 мар 2021
    Абсолютно безсмислен проект. Най малко защото нито една от тези на снимката не е прочела и една книга през живота си.
Последни новини