14 °C

Стартъп представи дрон дирижабъл с вертикално излитане и кацане (видео)

Стартъпът Egan Airships със седалище в Сиатъл представи едно наобикновено хибридно летящо превозно средство. Plimp има малки крила, електрически пропелери и пълен с хелий балон. Има и работещ тестов модел.

Plimp е позициониран за нуждите комуникацията, както цивилни, така и за военни операции. 

Дронът е демонстриран на InterDrone 2018 Expo в Лас Вегас през септември. Egan възнамерява да използва въздуплавателния си апарат за реклама първоначално, но дългосрочният план е да предостави решения за селското стопанство, горското и дивечово стопанство, националната сигурност и за военни оператиции.

Plimp е с вертикално излитане и кацане (VTOL) и това го прави подходящ за много ситуации, в които другите дирижабли не биха били използваеми. Лесен е за маневриране в малки пространства и се нуждае от малко място за кацане. самото кацане, както и летенето с Plimp, са изключително безопасни и с много нискобюджетни. За да кацне Plimp, само трябва да бъдат изключени двигателите, и той се спуска меко на земята,

Осемместният пътнически модел J с газов-електрически двигатели лети със 150 км/ч, като изминае до 2000 км и може да носи 900 кг товар (вмесо пасажери). 

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ее
    ее
    0 0
    15:10, 6 дек 2018
    Само реклама. Като го надуе вятъра и е до там
Последни новини