Служителите на 6 банкови офиса в Първомай посрещат Деня на банкера

Служителите на офисите на 6 банки в Община Първомай ще отбележат 6 декември като свой професионален празник – Ден на банкера.

След 44-годишно прекъсване през 1992 г. Асоциацията на търговските банки и Българската народна банка възстановяват традицията църковният празник Никулден да се отбелязва и като празник на банките и банкерите.
С решение на Асоциацията на търговските банки и на БНБ от 1992 г. църковният празник Никулден се отбелязва като празник на банките и банкерите. На 27 октомври 1992 г. при откриването на втората среща на банкерите във Варна денят е обявен като Ден на българските банки. За първи път се чества през 1992 г. в
параклиса на сградата на Българска народна банка с панахида за загиналите банкови служители през войните в годините 1912-1913 г. и 1915-1918 г. 

Денят на банкера беше отбелязан и от учениците на Венета Кичукова от профил „Предприемачески“. На 5 декември деветокласниците от СУ”Проф. д-р Асен Златаров” имаха гост-лектор Калина Авджиева, която е директор на банков филиал в града.  Представена им бе темата „Банките като участник в кръгообразния поток”.  Децата и бизнеса си подават ръка за едно бъдещото професионално израстване.

Във връзка с празника на банкера попитахме Делян Караславов, управител на банков офис в Първомай, ще празнува ли неговия колектив професионалния си празник. Караславов коментира, че за тях шести декември е работен ден и ще го посрещнат като всеки такъв, в услуга на клиентите си. По традиция ръководството ги събира целия  колектив в почивните дни преди или след празника в различна дестинация в България. Тази година ще бъдат на осми декември в град Пловдив. Целият екип на банката им работи мотивирано и компетентно и заслужено ще участва в празника. Ползват събиранията с колеги,  за да обменят мнения и добри практики. Пожела на всички свои колеги и именниците здраве, усмивки и професионално удовлетворение!

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини