Със запалване на коледната елха стартират празниците в Първомай

Днес официално ще стартират Коледно-новогодишните тържества в Първомай, организирани от читалище „Св.св. Кирил и Методий“ и Община Първомай.

Началото ще бъде поставено с официалното запалване на светлините на коледната елха пред сградата на общината. Събитието започва в 17.30 часа.

Кулминация на тържествата ще е Празничният концерт на 21 декември от 18 часа. За пръв път от много години това ще се случи в големия салон на читалището. В момента активно се работи по осигуряване на отопление. В тържеството участие ще вземат читалищните състави и ще се включат ученици от ХУ „Христо Ботев“, СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и Атанаска Тенева.

В празничния афиш е включени традиционната изложба на първомайските художници, която ще бъде открита на 12 декмври от 18 часа в галери „Тоска“; участието на ПФА „Първомай“ в коледния концерт на НБ „Иван Вазов“ - Пловдив; спектакълът „Женско царство“ от 14 часа на 19 декември

Празниците ще завършат с традиционната наздравица с чаша вино, речта на кмета в нощта на Нова година и фойерверки.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ел
    елха ли?
    11 -3
    11:08, 5 дек 2018
    Кое е Коледната елха? Онова нещо пред общината ли? Смешници!
  • 2
    Ва
    Ваня
    7 -1
    14:03, 5 дек 2018
    А некой може ли да им каже какво общо има участието на ПФА "Първомай" (квото и да значи това) в некъв концерт в Пловдив с ПЪРВОМАЙСКИТЕ коледни тържества?
  • 3
    Са
    Сашо Диков
    1 0
    09:11, 6 дек 2018
    И като я запалим какво ? Ще има ли афтър парти после ?
Последни новини