Мъск смени BFR със Starship

    Голямото дуо - ракета и кораб, който SpaceX изгражда, за да превозва хора до Червената планета и други небесни дестинации, вече няма да се нарича BFR (Big Falcon Rocket) и BFS (Big Falcon Spaceship).

    "Преименуваме BFR на Starship", съобщи Мъск в Twitter.

    "Технически, две части: Звездният кораб е космическият кораб / горната сцена и Super Heavy е ракетата, необходима за избягване на земната дълбока гравитация (не е необходима за други планети или луни)", добави милиардерът предприемач в друг tweet. И пусна песента на Ники Минаж "Starships"

    Мъск нарече първоначалнo концепцията Mars Colonial Transporter, след което промени на Междупланетната транспортна система (ITS), през 2016 г. После ITS стана BFR-BFS през септември 2017 г., когато Мъск разкри актуализиран дизайн на двете.

    Starship звучи твърде амбициозно и потребител на Twitter отбеляза, че корабът ще трябва да пътува до друга звезда, за да залужи името. На което Мъск отговори: "По-късно ще има версии."

    Името на системата Super Heavy Starship, идва след като през септември Мъск разкри нова промяна на дизайн на космическия кораб. Тогава той описа работата като "радикална промяна" и "възхитително нелогична", без да се впуска в подробности.

    Ракетата за пътуване до Марс на SpaceX ще бъде най-мощната, изстрелвана някога. Космическият кораб ще може да превозва около 100 души на едно пътуване. Заедно двете а ще помогнат на хората да достигнат Луната, Марс, луната на Юпитер Европа, спътника на Сатурн Енцелад и въобще навсякъде, където искат да отидат в Слънчевата система, според плана на Мъск.

    Ако всичко върви добре, първият полет с екипаж до Марс със системата може да се състои в средата на 2020-те, казва Мъск.

    SpaceX планира също така да разработи цял бизнес около системата Super Heavy Starship, отбелязва Space. Ракетата и корабът заедно могат да направят всичко, което компанията възнамерява да прави в обозримо бъдеще - от изстрелване на спътници за почистване на космически боклук до супер бърз превоз на пътници от град до град тук на Земята.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини