Златаровки завоюваха награди на морски конкурс

Даниела Колева, Джулиана Иванова  и Йоана Йорданова са лауреати на конкурса „Морето, морето, морето…“, организиран от Общински детски комплекс – Варна. Деветокласничките Даниела и Джулиана имат съответно  първа и втора награда в раздела „Визуални и компютърни изкуства“, а седмокласничката Йоана има поощрителна награда за компютърната си рисунка „Малката русалка“. И трите момичета са възпитанички на учителката по ИТ Татяна Попова.

В конкурса са участвали 164 творби на 155 деца от 24 населени места. Разработките са оценявани от жури, съставено от компютърни специалисти и художник.

Целта на конкурса е да се провокират творческите търсения на децата и младите хора и да се насочи вниманието им към красотата и духовната сила на българското море.

Работата на Даниела Колева отговаря в най-голяма степен на критериите за оценка. Нейната презентация за историята на Черно море впечатлява с техническото изпълнение и композицията.

Джулиана представи технологичен продукт със свои стихове по темата “Морето, аз и ти – 7 неща, които не успях да ти кажа“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини