ДЦДУ се мести в сградата на бившия "Таню войвода" на пролет

Ремонтните дейности по първия етаж от сградата на бившия детски дом са приключили и настаняването на ДЦДУ ще стане на пролет. За това информира кметът Емил Караиванов. Преместването на Центъра от настоящия адрес в сградата на ул. „6-ти януари” № 14 става факт в изпълнение на проект за подобряване на социалната инфраструктура за деца с увреждания в община Асеновград по ОП „Региони в растеж”.

Достъпът до центъра ще се осъществява от ул. „Рилска”. Денивелацията в двора се преодолява с изграждането на рампа пред входа на сградата. Фоайето е разположено и оразмерено така, че да осигурява връзка с всички основни помещения за работа, както и необходимия брой места за сядане и изчакване.  Към поръчаното специализирано оборудване са стълба за рехабилитация, бягаща пътека, шведска стена, спешен шкаф, кушетка за масаж, специализирани игри и др.

В тазгодишния бюджет на Общината са заложени 100 000 лв. за втория етаж, който да бъде подготвен за Дневен център за хора с увреждания. За разкриване на социалната услуга местната управа кандидатства пред Министерството на труда и социалната политика.

Процедурата за избор на фирма-изпълнител на обновяването на втория етаж на сградата ще се проведе през следващата седмица.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини