13 °C

Плевнелиев предупреди за руска намеса в протестите

Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидери и донякъде като подбудител на протестите. Той подклажда напрежението, а не бива да прави това в ситуацията, в която се намира държавата”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” президентът за периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев.

Той бе категоричен, че не вижда предпоставки за оставка на правителството, но подчерта, че протестите на гражданите трябва да бъдат чути и институциите да се опитат да помогнат на недоволните.

Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на българска територия и службите трябва много внимателно да проверят това. Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген”, коментира Плевнелиев.

Той изрази мнение, че премиерът губи от това, че не е взел бързо решение да поиска оставката на заместника си Валери Симеонов, след като той нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени с уж болни деца”.

За подобни думи трябва да се носи отговорност. Пример за демократична култура е да си подадеш оставката в подобна ситуация”, заяви Плевнелиев.

Той подчерта, че правителството на Борисов е постигнало не малко – проведе успешно европредседателство, сключи исторически договор за приятелство с Македония, а сега е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, благодарение на позитивния доклад от ЕК.

Източник: http://nova.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    Дано
    17 -4
    11:50, 15 ное 2018
    Не си спомням тоя кой беше, но дано се задави, та да млъкне накрая!
  • 2
    Пе
    Петър Симеонов
    15 -4
    13:58, 15 ное 2018
    Глупавият човек, няма перспективно мислене. Така, че този индивид никога няма да осъзнае колко глупаво ще стои в историческата картина на България! За мен винаги е бил човек, който бие тъпан.
  • 3
    Di
    Dimmu
    8 -1
    20:00, 15 ное 2018
    Тоя гейтак издухан отново плещи глупости в несвяст. Поне да си бяха избрали по - интелигентно куче господарите му! Пълна гняс!

Още новини

Последни новини