10 °C

Първият сгъваем смартфон – факт! FlexPai е як, но "солен": $2000

Компаниите Huawei, LG и Samsung от години се състезават да създадат първият сгъваем смартфон. Но нито едните, нито другите успяха да спечелят войната, а една напълно непозната китайска фирма - Royole .

Разгънат, FlexPai се превръща в таблет с 7,8 инчов екран, но ако искаме да го приберем в джоба си, можем да го свием до 4 инча. Въпреки че става толкова дебел, че едва ли ще успеем да го натъпчем в дънките си.

При сгъването, таблетът става смартфон с два екрана и впечатляващи технически характеристики. Той е оборудван с процесор Snapdragon 8150, който има 6 или 8 GB РАМ памет и възможността за допълнителни 128GB, 256GB или 512GB, батерия с издръжливост 3,800mAh, двойна камера с 20 мегапикселов телеобектив и 16 мегапикселов широкоъгълен обектив.

Смартфонът има още технология за бързо зареждане и USB слот, но за нещастие на меломаните ще му липсва джак за слушалки.

Машината има още един проблем – очевидно софтуерът на Android трудно се справя с разделянето на екраните.

FlexPai ще струва около 2000 долара и ще бъде пуснат за продажба следващата година, а официално ще бъде демонстриран на широката публика по-късно този месец.

Щастливците от Китай, които успеят да си поръчат предварително от първата партида телефони през ноември, ще получат своите сгъваеми смартфони около средата на декември.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини