"Шарена есен" развълнува ученици и учители

Изображение 1 от 4

    Николинка Василева – лесничей от първомайското поделение на Южноцентралното държавно предприятие влезе в ролята на учител и проведе забавен урок с ученици от 5 клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Събитието е част от най – новата образователна кампания на ЮЦДП - Смолян „Шарена есен“, която се провежда в периода 15 октомври – 15 ноември 2018 г.

    21 ученици и техните преподаватели по природни науки Катя Николова, Теодора Стоянова и Златка Гарова се включиха  в един изключително емоционален и забавен час. Чрез интерактивни и забавни занимания, базирани на методите на горската педагогика децата получиха много нови знания за гората и горската екосистема. Те се научиха да разпознават дървесни видове и обитаващите горите животни, да броят годишни кръгове и да разпознават възрастта на дърветата. Правиха макети, използвайки есенни листа. Накрая по идея на Златка Гарова всеки си изработи „елече“ от лист, на което написа емоционално послание за това, как е минал денят.

    Проведеният урок е част от множество инициативи, в които ще се включат над 500 деца. Целта на кампанията е да се популяризира дейността на горските служители, да се демонстрират екологичните, социалните и икономическите ползи от гората, да се насърчи диалога между горските служители и подрастващите, както и да се въвлекат младите хора в темата за опазване и устойчиво управление на гората.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини