Прокопиев, Дянков и Трайков се изправят пред съда

Бизнесменът Иво Прокопиев и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков се изправят пред съда. Срещу тях са повдигнати обвинения в престъпление по служба. Делото се гледа от Специализирания наказателен съд.

През октомври СГС върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайков, Дянков, Прокопиев и още трима обвиняеми – Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев. Съдията прецени, че има съществени нарушения, които са довели до ограничаване на процесуални права на обвиняемите. В мотивите е записано, че в обвинението срещу Иво Прокопиев и Симеон Дянков липсват факти, които да докажат, че те са действали в интерес на компанията „Булброкърс“ ЕАД като са подписали договр за посреднически услуги за над 1 милиард лв.

Не са описани и конкретни данни, че Дянков и Прокопиев са действали в съучастие. По обвинението, повдигнато срещу Трайчо Трайков, няма данни дали той е бил запознат с действията и решенията на Агенцията за приватизация и с анализа на инвестиционния посредник за стойността на предложените за продажба акции, преди да даде разрешение за извършване на разпоредителните сделки.

От обвинителният акт не става ясен и размерът на вредите, причинени на държавата, как се формират, от кого са причинени, как и с кое деяние и кои факти формират извод за това. Съдът констатира и липса на описание какво е трябвало да направи Трайков, за да защити държавния интерес.

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини