13 °C

Всички гледат „Бохемска рапсодия“, въпреки критиките

Биографичният филм за Фреди Меркюри и „Куин“ изненада дори най-смелите очаквания и още в първите два дни след премиерата си надхвърли 51 млн. долара приходи само в САЩ. У нас интересът също е голям – за два дни почти 17 хил. зрители са отишли да гледат (и чуят) „Бохемска рапсодия“, по данни на Националния филмов център.

Това е вторият най-гледан музикален биографичен филм още от премиерата си след „Бандата от Комптън“ (2015), който стартира с 60,2 млн. долара, отчита „Варайъти“. За сравнение, „Бохемска рапсодия“ изпревари дори „Роди се звезда“, който започна със солидните 42 млн. долара в Щатите в премиерния си уикенд. В световен мащаб „Бохемска рапсодия“ е с приходи от 141 млн. долара.

Като втори най-гледан филм в САЩ с 20 млн. долара приход се нарежда „Лешникотрошачката и четирите кралства“, а у нас „Мистерията на къщата с часовника“. Заел шестото място в американския боксофис, „Венъм“ е на трета позиция у нас.

Рами Малек в ролята на вокалиста на „Куин“ Фреди Меркюри е основният дразнител за мнозина от феновете, гледали филма на Брайън Сингър и Декстър Флечър, отнел десетина години, за да бъде завършен. Творбата получи противоречиви критики, вариращи от пълно отрицание на избора на актьор за Меркюри до овации за Малек. Въпреки това, засега оценката на зрителите в IMDb е 8,4 от 10, но критиците никак не са впечатлени и му дават 49 от 100.

Източник: http://clubz.bg

Коментари в сайта

Последни новини