Окончателно: До 30% по-високи данъци за старите автомобили от догодина

Парламентът гласува окончателно промяната в концепцията за определяне на данъка върху леките и товарните автомобили с максимална маса до 3,5 тона.

В преходните и заключителни разпоредби на Закона за корпоративното подоходно облагане са предвидени промени в Закона за местните данъци и такси, предвиждащи данъкът върху превозните средства да се определя по нова формула, включваща два компонента – имуществен и екологичен.

Имущественият компонент отчита мощността и годината на производство на автомобила, а новият компонент – екологичната категория и замърсяването, което той причинява на околната среда.

Повишението на данъка обаче не може да бъде изчислено с точност, защото конкретният размер на ставката ще се определи от съответния общински съвет, но няма да бъде с повече от 30%.

Промените трябва да влязат в сила от 1 януари 2019 година. 

 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ba
    baxmamamu
    10 -3
    16:15, 7 ное 2018
    Ха сега познайте колко процента ще имат на следващите избори Гроб ,Разединените и-и--и и партия Вяла
  • 2
    Мм
    мм
    0 0
    20:31, 12 ное 2018
    Правителството пак не прави нищо. Наказва ни нас собствениците на стари автомобили. Ще плащаме по 10 - 20 лева повече и въздуха пак ще си е мръсен. Предлагам да бъде направено нещо което да реши проблема реално. Средната работна заплата да стане толкова , че ние да можем да си купим нови автомобили.
Последни новини