12 °C

В „Хартиената война“ победител стана ПГСС

На специална церемония, вчера беше „подписан мирен договор“ и Професионалната гимназия  беше  обявена за победителя в „Хартиената война“ между училищата от Първомайска община.

Учениците и техните учители събраха общо 5100 кг отпадъчна хартия в инициативата, организирана от „Екоколект“, „Папир БГ“ и Община Първомай. Тя имаше за цел учениците да предадат колкото е възможно повече хартиени опаковки и отпадъчна хартия.
Основната идея на кампанията "Хартиена война" бе да насочи вниманието на населението към възможността да допринесем за една по-чиста природа, събирайки отпадъците си разделно, а участниците да се замислят за влиянието на човека върху околната среда. Организаторите се надяват така да бъде даден пример и да е поставена основата на навици по разделно събиране.

Всички училища - участници получиха грамоти. Наградите бяха връчени с участието на Росица Илкова - управител на Папир БГ, Виктория Гецова - регионален мениджър на „Екоколект и зам.-кметoвете Ружди Салим и Николай Митков.

Госпожа Гецова поздрави участниците  и за да им покаже колко добре са се справили сподели, че при същата „война“ в няколко пъти по-големия град Пловдив са събрани 7000 кг.

Победителите от ПГСС са предали общо 2700 кг отпадъчна хартия. Войната  там е минала под мотото “la guerre comme a la guerre”(на война като на война“).  За да провокира интереса на учениците, ръководството на Професионалната гимназия е обявило вътрешно състезание,  спечелено от XIIб клас с помощта на военни прийоми - тактика, хитрости, атаки и заблуда на противника.

На второ място са учениците от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина, предали 1000 кг хартия, следвани от ОУ „Георги Караславов“, чийто принос към акцията е 600 кг.

Класираните на първите три места училища получиха ваучери от 250, 150 и 100 лв., които могат да използват в магазините на Декатлон.

Теодора Кирякова


1 коментар

 • 1
  Ze
  zemedelka
  1 -1
  07:42, 7-11-2018
  Прекрасна инициатива, обаче няма да е лошо фирмата да започне да изхвърля контейнерите си за хартия по селата по-често.Особено тези, около магазините, преливат от боклуци с дни наред.В Градина тези места са се оформили като мини сметища, картината е ужасна.Крайно време е да се раздадат кофи за битов отпадък на всеки дом, а не по един контейнер на пет къщи.Вече няма изход на селото, който да не е превърнат в сметище.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 24.04.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини