В няколко града излизат на протест срещу скъпите горива

На протест срещу скъпите горива днес излизат жители на Пазарджик и околни селища. Сборният пункт е на битака в 15,00 часа, а час по-късно ще тръгнат на шествие из града. Намеренията им са да блокират булеварди и бензиностанции.
 
В пазарджишките бензиностанции литър А-95 струва близо 2,40 лева, дизелът е 2,42-2,45 лева, А-98 – между 2,64 и 2,74 лева. Появи се призив всеки водач да си пази касовите бележки от последните зареждания. Целта е те да бъдат приложени към подготвяна жалба до Комисията за защита на конкуренцията.
 
Подобни протести за днес обявиха в социалните мрежи Благоевград, Монтана, Бургас и Пловдив. С шествията си те, а вероятно и други български градове, се присъединяват към националния протест на синдикат „Защита“ срещу високите цени на горива, ток, парно, газ, както и срещу ниските доходи.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ян
    Янко Митев
    0 0
    09:53, 27 окт 2018
    Бреии голяма медия. Да сте чували случайно че и в Хасково днес излизат!
    • До
      До Янко Митев
      0 0
      10:39, 27 окт 2018
      Аз лично не съм ,и ако има такова нещо е хубаво да се каже не да си знаете 5 човека и да мислите че протестирате .Няма да стане с 20 -30 човека така че по от рано нека се афишира а и спокойно може да се ползва медията да за тези неща.

Още новини

Последни новини