Извънредно положение: Потоп отцепи Сочи от света (видео)

Изображение 1 от 2

    Извънредно положение е обявено в Сочи, където проливните дъждове наводниха града, прекъснаха транспорта, снабдяването и атобусните превози до други населени места.

    Местните водачи са образували опашки на бензиностанциите, на места има дефицит на горива. Временно са спрени и жп превозите, които се очаква да бъдат възстановени за уикенда.

    Жителите на града се страхуват, че от магазините ще изчезнат продуктите и изкупуват храни, макар властите да заявиха, че няма проблем с провизиите в града. Междувременно в Сочи е въведен контрол на търговията на едро. 

    Запасите в бакалиите ще стигнат средно 7-14 дни, трайните продукти - за 7-10 дни, сирене и и салами - за 7 дни. масло и мазнини - за 5-7 дни.

    Пороите в Краснодарския край предизвикаха наводнения в Туапсинския и Апшеронския райони и в Сочи. Хората от зоната на бедствието се евакуират, по данни на спасителните служби двама са загинали, трима са ранени и един е изчезнал безследно. Водата отнасяше коли, хора и мостове. Наводнени са две хиляди къщи, в които живеят над 6 хиляди души, разрушават се инфраструктурни обекти.

     

    Коментари в сайта

    Последни новини