Нов вариант на Tesla Model 3 преди края на 2018... и падат 7 500 долара данъци

Насред многото затруднения, борсови шашми и промени в компанията, Tesla успя да увеличи по план производството на Model 3. Това е важно за ускоряване на доставките и въпреки че тройката още не идва в Европа, следим как се движат нещата в САЩ. Там, Tesla дава срок за доставка на новата версия 6-10 седмици, което означава, че може да се случи преди края на 2018 г.

Последното е важно за американците, защото сдобиването с колата преди края на годината е условие да ползват данъчния кредит от $7,500 за покупка на електромобил. Това е сумата, която се приспада от данъците платими до март следващата година. Ако имаш да плащаш например $12,000 данъци, след удържането на $7,500 плащаш само $4,500. Така, ако цената на модела със среден пробег включително опциите е да речем $53,000, реално ти излиза $45,500.

Новият среден вариант на Model 3 все още няма публикуван официален пробег от Американската агенция за околната среда, но Tesla вече го обявява като 420 км. Това е достатъчно и за по-дълъг път, като се има предвид, че с по-висока магистрална скорост пробегът може да е по-скоро в диапазона 320-350 км. Това не е проблем в САЩ и в повечето държава от Западна Европа, където вече има голям брой Supercharger станции.

Пускането на този нов модел беше неочаквано, но изглежда логично по пътя към производството на най-евтината версия – дългоочакваният Model 3 с базова цена $35,000.

Model 3 със среден пробег на цена от $45,000 все още е малко висока топка за масовия потребител, но е добър тест да се види как ще реагира пазарът. Впоследствие има вероятност някой от всичките варианти да бъде спрян, ако съдим по опитите с Model S. При него най-малката 40 кВтч батерия въобще не видя свят, а 60 кВтч версията също имаше кратък живот.

В момента Model S се предлага с много премерените опции 75 и 100 кВтч. Достатъчно далеч една от друга и сякаш идеално премерени за различната възможна употреба (90 кВтч батерията също отпадна като мнофо близка до 100 кВтч максимума).

Откъм зареждане, новата средна версия ма Model 3 е в добра позиция – Според Tesla, на Supercharger станция за 30 минути батерията се зарежда за около 260-270 км магистрален пробег.

Източник: eCars

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини