"Демократична България" представи своята "Визия за спасение на България"

От "Демократична България" предлагат необлагаем минимум за данък общ доход.

Според тях това би оставило повече средства във всички работещи българи и най-вече би облекчило финансовото положение всички.

По този начин от партията представиха своята "Визия за спасение на България". Идеите изложи бившият правосъден министър и настоящ председател на "Да, България!" Христо Иванов на брифинг, посветен на официалното представяне на "Договора за ефективни публични финанси, данъчни намаления, модерни зация и растеж".

Демократична България е единствената партия, която предлага намаляване на данъчното бреме, похвали се бившият правосъден министър. Иванов обясни, че мафиотската държава, държавата на Борисов, има своето финансово измерение и тя съществува като модел на изсмукване на пари от гражданите и бизнеса.

От партията предлагат и намаляване на ДДС от 20 на 18%, което би оставило милиард годишно в хората и бизнеса, би намалило стимулите за данъчни измами и би увеличило потреблението.

"Този модел трябва да бъде счупен", призова Иванов, добавяйки, че програмата на партията е най-радикалната програма за справяне с корупцията и реформиране на българската държавност.

От "Демократична България" предлагат и преразпределянето на БВП да не е повече от 1/3 от него, което би ни наредило на второ място след Ирландия по този показател.

Лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов коментира, че каквото и да се случва в Борисовата държава, както казвали от съседната уличка "Витошка", всичко опира до пари.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини