Незаконните легнали полицаи и зебри в Хасковско ясни до седмица

32 писмени предписания за нередности в пътната маркировка в Хасковска област са издадени до общините и Областното пътно управление през септември. Това съобщи шефът на полицията в Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Предприетите мерки са част от дейността на Пътна полиция. Част от проблемите за нередности по пътната маркировка са разисквани по време на срещи между мобилни полицейски екипи и кметове на села и местни жители. Става дума за изграждане на изкуствени неравност, маркиране на пешеходни пътеки, поставяне на допълнителни пътни знаци.

Проверката на пътната мрежа беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров през пролетта на тази година. Стана ясно, че Хасковска област е сред регионите с най-лошите зебри. Обвинител №1 даде срок на собствениците на пътищата за отстраняване на нередностите. Едното разпореждане за премахване на незаконни гърбици, така наречените легнали полицаи, изтече през октомври и сега отново текат проверки. До седмица резултатите трябва да станат ясни, казаха още от полицията.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    9 -5
    07:33, 19 окт 2018
    Махнете ги тия легналите полицаии ,
    че когато МангоДжеритата и Селяните се фиркат по улиците си чупят каруците ...
  • 2
    Ня
    Някой
    10 -1
    08:53, 19 окт 2018
    На ул "Ахрида" до един смешен майстор на коли има поставени две гърбици - не вярвам да са законни. Също така по-улица "Добруджа" гърбиците са в пъти повече, през 50-100 метра гърбица. Това е прекалено!
  • 3
    Ни
    Никой
    9 -1
    09:23, 19 окт 2018
    И в ж.к Бадема 24 има незаконна гърбица. От бетон я изляха преди години.
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    11 -1
    09:37, 19 окт 2018
    На Г.Иванов легналите полицаи.А "легналите полицайки"/дупките по улиците/,кога ще премахнете?
  • 5
    Аз
    Аз
    9 -1
    10:07, 19 окт 2018
    Елате да видите как се кара по бул.В.Левски! Не да се махат, а трябва да се сложат тройни гърбици. Всички диви селяни използват отсечката между кръговото и светофара на Дунав за писта. Там трябва да стои полицията, а не да се крие по храстите на пътя за Димитровград! Къде е общината? Къде е полицията ? Общинска полиция защо спи, а не глобява, когато се спира върху пешеходната пътека, докато се пазарува в отсрещния магазин? Защо трябва да има жертви и тогава да се вземат мерки? На хейтърите ще кажа, че на тази улица не живеят само цветнокожи !
  • 6
    Аз
    Аз
    8 -1
    10:13, 19 окт 2018
    На ул.Ком, стената на бившето поделение е надвиснала страшно. Ще направите ли репортаж за да отворите очите на отговорните лица, или направо да снимам и да пращам сигнала на Хекимян?
    Или да изчакаме още малко , и когато стената премаже някого, опасната ограда ще се събори до 3 дни!
  • 7
    Mi
    mitko
    8 0
    10:43, 19 окт 2018
    а гърбиците в село Манастир дали отговарят на изискванията
  • 8
    Тт
    ТТ
    0 -1
    11:55, 19 окт 2018
    Законен ли е знак № 36,поставен на кръстовището / Т образно/ на ул. "Бадема" ,ул."Цар Страшимир" и изхода от ж.к."Бадема"? Къде има указателна табела за път с предимство Б3?
Последни новини