Общината отпуска 2000 лева за малкия Борил и 1500 лв. за още едно дете

Да се отпусне еднократна финансова помощ за лечението на малкия Борил предлага в докладна записка до Общинския съвет в Хасково зам.-председателят му Митко Полихронов. След заявление от майката Гергана комисия, назначена от кмета, е извършила проверка на случая и е изготвила доклад с мотивирано предложение за отпускане на помощта.

5-месечният Борил страда от рядко генетично заболяване, известно като болест на Хиршпрунг. По данни на майката на детето са направени вече няколко операции, предстои още една. Разходите по лечението, консумативите и специалната храна струват на семейството около 3000 лева на месец.

В тази връзка се предлага отпускане на еднократна финансова помощ от 2000 лева, предвиденият максимален размер, от специалният фонд за подпомагане на общината, в който за тази година са отпуснати 20 000 лв.

В същата докладна Полихронов предлага да се отпуснат и 1500 лева за лечението на 4-месечната Теодора от Хасково. Момиченцето е родено с деформация на двете стъпала. Претърпяла е операция. Сумата е необходима за лечението й – поставяне на специални гипсови отливки и ортопедични обувки за изправяне на стъпалата.

Предложението за финансово подпомагане на двете деца ще се гласува на сесията на ОбС на 26 октомври.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини