ЦРУ подозирало, че Хитлер е имал хомосексуален период

Лидерът на нацистка Германия Адолф Хитлер е имал садомазохистични наклонности, като също е съчетавал хомосексуална и хетеросексуална ориентация. Това сочи разсекретен доклад на ЦРУ за живота на фюрера според Daily Mail.

Докладът на 70 страници бил съставен през 1943 год. от антрополога Хенри Филд за Управлението на стратегическите служби на САЩ, предшественик на ЦРУ. Той се базира на изследване на Ернст Зедгвик Ханфщенгл, близък приятел на Хитлер през 1920-30-те години, който след това емигрира в САЩ. 

Докладът твърди, че Хитлер е имал "садомазохистични наклонности с уклон към хомосексуализма в младежките му години". Хитлер изпитвал сексуално влечение към бъдещия си заместник Рудолф Хес след като дваната били в затвора прес 1920-те години. Хес, според доклада, бил хомосексуален и имал прекор "Фройлен Анна" заради "навика му да се облича в женски дрехи". 

В докладда се казва, че Хитлер е изпитвал "естетическа наслада да гледа юноши". Твърди се, че докато бил млад художник от 1910 до 1913 год., той живеел в мъжки пансион във Виена, който "имал репутация на място, където възрастни мъже идвали да търсят млади мъже".

В доклада се подчетава, че "неговата сексуална ориентация е двойна, съвсем като политическите му възгледи, той е едновременно хомосексуален и хетеросексуален, социалист и яростен нацист, мъж и жена", се казва в разсекретения доклад.

Освен фактите за сексуалния живот на Хитлер, докладът съдържа информация за детството му, образованието, любимата храна, музика и други предпочитания на фюрера.

Сексуалността на Хитлер, заедно с неприкритата му омраза към гейовете, предизвиква вече десетилетия интереса на прихолозите и широката публика.

Коментари в сайта

Последни новини