Общинските дърва за огрев с 5 лв. по-скъпи, 16 села снабдени, 10 още чакат

Близо 2000 домакинства в община Хасково очакват дърва за огрев за зимата, съобщи за Haskovo.net директорът на Общинското лесничейство инж. Георги Масларов. Доставките са заявени от 10 села в общината.

До момента са раздадени 8900 кубика дърва, с които са задоволени изцяло нуждите на 16 села от община Хасково, а в други 8 са обслужени между 50 и 80% от заявките на потребителите. Изчисленията показват, че до момента са доставени дърва за около 3000 домакинства

Сред чакащите да получат дърва от по 3 кубика са жители на селата Александрово, Големанци, Долно Големанци, Клокотница, Мандра, Маслиново, Нова Надежда, Узунджово. Нагласите на ръководството на лесничейството са до края на ноември да приключат с доставките на дърва. За сравнение миналата година доставките са приключили в края на декември. С цел по-бързо задоволяване нуждите на населението тази година раздаването на дърва започнало по-рано - още през юли.

Миналата година са раздадени 13 900 кубика, а около 500 кубика са раздени за социални нужди, гласувани с решение на Общинския съвет – за кметства, детски градини, пенсионерски клубове, читалища в селата и в Хасково.

Право за получаване на такъв тип дървесина – до 3 кубика имат жители с постоянен адрес в населеното място. Тази година кубикът струва 67,26 лева, а през миналата са стрували 63 лева.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    Селски-Тарикат
    8 -6
    08:07, 17 окт 2018
    голяма пиар акция в стил спасете Маслара, тоя долен боклук да не би да го махат, а защо не питате в селата хората дали са задоволени, дали не искат да си купят от евтините дърва за зимата бабите и дядовците само че същия тоя велик тарикат няма да им вземе заявката, за да може накрая фирмата режеща дървата да вземе всичко!
  • 2
    Ре
    Реално
    3 0
    16:30, 17 окт 2018
    Евтино излиза на кубик , от гората ако са вземе , и не ви лъжат с кубика , я вземете от фирмите които продават в Хасково 90 процента лъжат в кантара , направете си труда да ги теглите като ги получите , на тон по 200 ,,,. 300 килограма по малко , като са сметне излиза около 55 лв откраднато , при цена на на тон от около 190 лв ,.
Последни новини