Ротарианци осигуриха учебници и книжки на руски език за три училища в Кърджали

Изображение 1 от 2

    Ротарианците Сабахатин Гьокче и неговият приятел Бюлент Аталай осигуриха учебници и книжки за децата от три школа в Кърджали. Помагалата са доставени със съдействието на ротарианци от руския град Ростов на Дон и техни приятели от Турция. Вчера те бяха разпределени между училищата ОУ „Св.св.Кирил и Методий”, ”СУ”Отец Паисий” и СУ”Йордан Йовков”. Тава стана по препоръка на Клуба на приятелите с Русия и ОНД в Кърджали , с председател Иван Колев. Присъства и общественикът Байрам Юсеин. Учебниците и книгите бяха връчени на преподавателките Христина Митова и Атанаска Хаджиева. Такива бяха доставени и на учителката Николина Делчева.

     За втора поредна година доставяме книги и учебници на руски за кърджалийчетата. Интересът е голям,отбеляза за Кърджали бг вести пастпрезидентът на Ротари клуб-Кърджали Сабахатин Гьокче.

      Думите му бяха потвърдени  и от председателката на Клуба на руските съотечественици в Кърджали Олга Стоянова.Тя изрази надежда, че при следващото дарение и тяхната организация ще получи ценните книги и учебници.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини