За ден проверени 90 автомобила и почти половината в нарушение

Изображение 1 от 6

    През вчерашния ден пътните полицаи от Хасково, Тополовград, Ивайловград и Димитровград са проверили 90 моторни превозни средства.

    От проверените 90 МПСта са санкционирани 39 водача за нарушения на закона за движение по пътищата. Съставени са 6 акта, 22 фиша и 11 електронни фиша за един ден.

    Специализираната полицейска акция обхваща територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция/TISPOL/. Целта й е да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежка катастрофа с участието на товарни коли, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-големи в сравнение с други тежки инциденти на пътя. Основните причини за този вид инциденти са неспазването на времето за почивки на водачите, употребата на алкохол, превишаването на скоростта и превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите. Акциите се извършват по метода на широкообхватния контрол и се следи за валидна гражданска застраховка и платена винетна такса. Проверките се правят съвместно от служители на Пътна полиция, Криминална полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини