Две фирми и общината обявяват "Хартиена война“ в училищата

"Екоколект“ АД, „Папир БГ“ и община Първомай организират кампания "Хартиена война" за събиране на хартиени опаковки и отпадъчна хартия в училищата в град Първомай и селата Градина, Искра и Караджалово.

Основната идея на кампанията "Хартиена война" е да насочи вниманието на населението към възможността да допринесем за една по-чиста природа, събирайки отпадъците си разделно, а участниците да се замислят за влиянието на човека върху околната среда. Организаторите се надяват така да бъде даден пример и да се постави основата на навици по разделно събиране.
Кампанията „Хартиена война“ е носочена към училищата в региона. Участниците трябва да събират отпадъци от хартиени опаковки. След приключване на кампанията всяко училище има ангажимент да измери събраните количества и да подаде информация.

Победителите ще бъдат обявени на специална церемония в Пленарна зала на Община Първомай, на която ще бъдат поканени представители на всички участници. Наградите са под формата на ваучери от магазин Декатлон. За първо място наградата е 300лв., второ място – 200 лв. и трето място – 100 лв.

Хартиената война на територията на община Първомай ще продължи между 22 и 26 октомври.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Оп
    Опса
    4 -6
    18:57, 14 окт 2018
    Разбира се училището на Чавдарка Здравчева ще е първо. Истамбулската конвенция я закриля и тя е окрилена да е първа.
  • 2
    За
    За Китков
    3 -5
    06:31, 15 окт 2018
    Някой "мачо" се е наакал от страх, че Здравчев може да се кандидатира за кмет и отсега започва кампания по оплюването му. Затова на този човек му препоръчваме да прочете значението на думата "джендър" и да се успокои малко - все пак социалното му положение не му позволява да си изпуска нервите.
  • 3
    Въ
    Възмутен
    0 0
    14:05, 27 ное 2018
    Вместо да се насърчавът децата за опазвони на околната среда и покажат на възпастните да бъдат отговорни и я пазят чиста все са номира някой боклук който плюе по хората ,които работят за щяло и не щяло.Скрий се с твоя тъп коментар.

Още новини

Последни новини