Борисов за убийството: Мигар това не се случва в други държави или е някакъв изолиран случай?

Премиерът използва разкриването на убиеца на Вероника за критики към медиите, "червени и сини политици" и ЕНП.

Мигар това не се случва в други държави или е някакъв изолиран случай? Така премиерът Бойко Борисов коментира реакциите на български и сетовни медии, както и на политици в България и извън страната след жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова.

Борисов похвали МВР и прокуратурата за свършената работа, но упрекна медиите за натиска, който е бил оказан върху институциите. По думите му - това можело да попречи на разследването.

На брифинга беше потвърдено, че е задържан Северин Надеждов Красимиров, роден 97 в Русе. Ден след убийството той напуснал страната, като е задържан по-късно от германските власти.

Няма предварително планиране на престъплението, заяви на извънредния брифинг относно убийството на русенската журналистка Виктория Маринова главният прокурор Сотир Цацаров.

"Установените до момента доказателства сочат за спонтанно нападение на жертвата с цел сексуално посегателство. Телесните увреждания, които впоследствие са станали причина за смъртта на Виктория Маринова, са изключително брутални и тежки по своя характер. Лицето е тренирало бокс. Има и данни, че в предходните часове той е употребил голямо количество алкохол”. 

Има пълно съвпадение на ДНК профилите

"Съответствието е между ДНК профил, оставен върху жертвата, намерените вещи на убитата в дома на задържания с нейна кръв по тях - бельо, панталон и други", уточни Цацаров. Той подчерта, че няма преки очевидци на престъплението.

На брифинга стана ясно още, че вероятният извършител цяла нощ е употребявал алкохол преди да извърши криминалното си деяния.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Kk
    Kkk
    3 0
    10:04, 10 окт 2018
    Нужна е хигиенизация на махалите.
Последни новини