28 °C

Кметът отговори на гражданите, които поискаха среща със собствениците на „Алкао“

Община Първомай е в процес на организиране на среща между граждани и собственици на „Алкао“. Така кметът на община Първомай Ангел Папазов отговори на желанието на гражданите да се срещнат със собствениците и ръководството на фирмата, на която да бъде поставен въпросът за неприятната миризма от производството на какао. Отговорът е получен месец и половина след внасянето на сигнала и е адресиран до вносителя Богдан Начев. На 22 август той входира това писмо, подкрепено с подписите на 636 граждани. В него се казваше:

“…без активна намеса от страна на местната изпълнителна власт, чийто представители сте Вие, няма да има промяна в ситуацията. В тази връзка, настояваме да предприемете всички възможни законови стъпки за разрешаването на този проблем.

Също така, бихме искали да организирате тристранна среща между представители на „Алкао“ ЕООД, местна власт (Кмет, Общински съвет, ръководители на отдели в Общинска Администрация, пряко свързани с този проблем) и жителите на град Първомай, на която да се обсъди проблемът, да се вземат конкретни решения и мерки за справянето с него и да се дадат ясни срокове, в които тези решения и мерки ще бъдат изпълнени.“

Писмото беше изпратено с копие и до други институции. Отговори от тях – няма. Неофициалното обяснение от РИОСВ е, че при правените от тях проверки не е установена неприятна миризма. На господата от РИОСВ напомняме, че много от нас не са виждали Австралия, но доказателства за съществуването ѝ има.

Полученият отговор от общината съдържа много техническа и правна информация. Надълго и широко е разяснено какво е било становището на МОСВ по повод инвестиционното намерение, какви са разрешителните за строежи и преустройства, с какво се занимава фирма АЛКАО,  разрешение за дейност и ред други документи.

На финала на писмото се казва: „Що се касае до отговори на конкретни въпроси, свързани с технологията на производството, работата и ефективността на филтърните съоръжения и вземане на конкретни решения и мерки по сигнализирания от Вас проблем, ръководството на община Първомай е в процес на организация на тристранна среща, за провеждането на която ще бъдете уведомени допълнително“.

Теодора Кирякова


6 коментара

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 0
  06:20, 11-10-2018
  Яз къту ви казвах чи нищу няма ди излезе ве се пенявихте. Кви са тия сложни технически и правни формулировки ва нима в инвестиционното предложение на фесовете е имало специална част да обгазяват населението ли ва ай сиктир. За како изобщу занимавате риосв ъм те са пълни мижитурки ва ти в лицето да им пръднеш акко не го измерят надлежно ще кажат чи никой ни бил пръднал а ут бюрата в плоудиу изобщо нищо няма да измерят щото са измекяри.сичкуту държавни чиновници са праят на ударени за тва ви казвах идно време да пишете и до вигвама на винету той жъ реши прублема с един замах на томахавката. Но тва мумче е още младо и зилено айзък че има предложени толкова възможности в живота а нищу ни нъпрай. С държавата трябва да се действа по категурично щото ангу и феосвете пак ще ви излъжат още измамят. И тугава на нас убикновенните пърумайци ще ни устане спомена за чистия въздух кугато там нямаше никакъв завод.
 • 2
  Хе
  ХЕЛИОС
  3 -3
  07:59, 11-10-2018
  Бившия хлебозавод бълва кълба черен дим и сажди, но това никой не забелязва
 • 3
  11
  112.mima
  5 -8
  08:40, 11-10-2018
  Къде е тази неприятна миризма не знам.....не може да се угоди на този народ...?
  Едни и същи хора все не доволни...
  Спрете се бе хора.....
  • Хе
   ХЕЛИОС
   0 -5
   09:50, 11-10-2018
   аромата на шоколад е за предпочитане отколкото саж... Виж коментара
 • 4
  Лу
  Лудото Коле
  1 -5
  09:23, 11-10-2018
  първомайци си заслужават съдбата! - Редовно обга... Виж коментара
 • 5
  Па
  Патрингос
  3 -1
  17:30, 11-10-2018
  Мазните курбани си имат авери в общината . Ще напълнят гушата на воденския коч и Ангу, който от години е верен на анадола "аркадаш" . Ще обещаят на публиката филтри в завода, баклава на народа и какаото пак ще тече . Младото момче ще се осети че е употребено , ще махне с ръка и ще иде да си търси работа и живот някъде другаде не в града на кучетата и циганите.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 25.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини