Маринов не изключва убийството на журналистката Виктория Маринова да е планирано

Разследващите не изключват версията за планиране на убийството на Виктория Маринова в Русе. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

По думите му разследването върви по всички версии, като в него са включени екипи от Института по психология на МВР, които опитват да направят психологически профил на извършителя.

„Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, коментира Маринов, цитиран от „Фокус“.

Той обясни, че се прави разпределение на екипите, така че паралелно да се работи по всички версии, за да не бъдат изпуснати съществени улики и да не се губи време.

По неофициална информация се проверява версията Маринова да е била убита заради пилотния епизод на предаването „Детектор“, в която тя засегнала темата за злоупотреба с евросредства по скандала с „Джи Пи Груп“.

Проверява се криминалният контингент, както и записите от камерите в района на убийството.  

Междувременно в Русе пристигна и главният прокурор Сотир Цацаров.  

Тялото на 30-годишната Виктория Маринова беше намерено в събота, а мястото, където журналистката е била пребита, изнасилена и задушена, се ползва основно за бягане и разходки. Досега там не са извършвани подобни жестоки престъпления.

Полицията и местните власти призовават хората, които имат информация, да помогнат за изясняване на случая в хода на разследването.

Довечера от 18:30 ч. ще има бдение за Виктория на площад „Света Неделя“ в София и пред „Паметника на Свободата“ в Русе.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    не, не
    2 0
    16:45, 8 окт 2018

    Това е регионална телевизия.Освен това ако някой трябваше да го отнесе това са били хората от Бивол.Какво толкова да е направила тя, те казаха много повече и преди тя да им е дала думата в русенското предаване.Може да е била напориста, но чак толкова едва ли.Това е нещо лично най вероятно.Хубаво да си проверят криминалния контингент.

Последни новини