Без изненади във втория кръг на „Лига Кърджали“

Отборът на „Балканстрой“ победи с 3:1 тима на „One minute” в дербито на втория кръг на официалната лига по мини футбол в Кърджали. Основен принос за отбора, воден от Джейлян Али, имаше Илхан Али, който вкара и трите гола. Срещата започна много интересно и оспорвано, като положения не липсваха и пред двете врати. Футболистите на „One minute” поведоха в резултата, след автогол на Сезер Мустафа. Двубоят изглеждаше така сякаш е под контрола на играчите в „червено“, водени от капитана Бекир Шабан, не на това мнение, обаче беше головата машина Илхан Али. Таранът отбеляза хеттрик, с който подари успеха на своите и заслужено спечели наградата „Футболист на седмицата“ във втория кръг. 
Във втората среща с много футболни достойнства отборът на „Ю ЕС Инженеринг“ надделя трудно с 3:0 над набиращия увереност тим на „Каприз България“. След красив гол на Ренал Юмер „червените“ успяха да открият в 19-тата минута, а секунди преди края на полувремето Аптула Аптула прати топката в своята врата за 2:0. След почивката двата отбора продължиха със здравата битка, борейки се за всеки сантиметър на терена, като отново по съобразителни пред гола се оказаха футболистите на „Ю ЕС Инженеринг“. Рейхан Етем направи класически резултата, като по този начин селекцията на Осман Фикри записа първа победа за сезона. Отборът, воден от Аян Аптула, пък започва да изглежда все по-добре и с показаното на терена със сигурност и резултатите няма да закъснеят.
Последната среща от втория кръг започна и завърши празнично за „Mastilo“, който разгроми с 5:0 състава на „Global Net“. Преди началото на двубоя, президентът на „Mastilo“ Димитър Петков бе награден за „Футболист на седмицата“ в първи кръг. Девятката на „бяло червените“ реализира хеттрик , с който поведе отбора си и заслужено се поздрави с наградата. След края на срещата момчетата от отбора на „Mastilo“ също имаха поводи за радост, тъй като благодарение на двете попадения на Марио Ничев и на Стефан Иванов, Иван Сталев и Емил Казиев те постигнаха голова разлика, която ги качи на върха във временното класиране. Отборът на „Global Net” с президент Лазар Попов пък продължава да е един от най-коректните отбори и вече трети турнир не е получавал наказателен картон.
Интересен факт във втория кръг на „ЛигаКърджали“ бе, че вратарите Метин Мустафов от „Mastilo“ и Йозкан Камбер от „Ю ЕС Инженеринг“ запасиха вратите си сухи и са първите вратари без допуснат гол в една среща.
БАМФ Кърджали има удоволствието да обяви и първият „Футболист на месеца“! Тъй като в месец септември имаше само един кръг БАМФ взе решение да ползва статистиката от първите два кръга и така да избере най-добрия за месец септември. Първият „Футболист на месеца“ в историята на „Лига Кърджали“ е Михаил Младенов от ФК „Приятели Юнайтед“. Мишо получава наградата благодарение на петте си попадения и двете си асистенции в първите два кръга за своя отбор. 
Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини