Наводнения и свлачище след пороя в Бургаско (видео)

Бурята, наводнила Гърция, се пренесе и у нас. Проливни дъждове заляха улици и сгради в Югоизточна България. Сериозни количества валежи паднаха в Бургас и Поморие. Дъждът предизвика и свлачище на ключов път - под моста към Летище Сарафово.

Пътят през самия мост е бил затворен заради ремонтни дейности и затова цялото движение е било пренасочено през кръговото към квартал „Сарафово”. Именно в този участък се е образувало километрично задръстване заради проливния дъжд.

Чакащите коли обаче са били изненадани, когато изведнъж земна маса буквално е погълнала колите им и ги е изтласкала от пътя. От общината заявиха, че не е имало предварителни индикации, че теренът е опасен. Дали причината за свлачището са ремонтните дейности, или дъждът трябва да установи оглед, който ще се извърши по-късно от комисия от специалисти заедно с АПИ.

Зам.-кметът по транспорта обясни в „Здравей, България”, че причината е обилният дъжд, който се е изсипал за много кратко време.

Поройният дъжд превърна Поморие във Венеция. Водата в един от кварталите е достигала почти до коленете. Десетки къщи са били с наводнени приземни етажи.

Пороен дъжд се изля и в цялата Бургаска област. Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков обясни, че дъждът е спрял около 1.30 ч. през нощта. Излели са се около 110 л/кв.м в Ахтопол, над 50 л/кв.м в Бургас, над 70 л/кв.м в Малко Търново.

От Поморие и „Сарафово” са постъпили общо около 170 сигнала. Екипи на пожарната до късно са извършвали отводнителни дейности. Има една евакуирана възрастна жена. Сигнали за други бедстващи не е имало. Не се е стигнало до спиране на електричеството. Обстановката вече е спокойна.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини