ЧЕЗ и "Инерком" обмислят да сезират ЕК за сделката

"Обсъждат се възможности за подаване на жалба пред Европейската комисия (ЕК) срещу решението на регулатора." Това потвърди говорителят на чешката група Алице Хоракова в интервю за специализирания сайт 3e-news, свързано с блокираната от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
 
По нейните думи е много смущаващ фактът, че след подписване на договора за продажба на акции с Инерком, набързо е приета промяна в Закона за енергетиката в опит да се окаже влияние върху изпълнението на вече сключена сделка", казва Хоракова.Хоракова потвърждава, че има валиден договор за покупка, който е бил подписан с "Инерком".
 
"Многократно получихме уверения, че "Инерком" иска да запази настоящия мениджърски състав на компаниите, за да гарантира приемственост в предоставянето на услуги", допълни тя. Говорителят на групата на CEZ посочва още, че липсват достатъчно обяснения как споразумението за българското подразделение застрашава конкуренцията в страната.
 
Според Хоракова дадените аргументи се оценяват като неадекватни и несъстоятелни и допълва, че решението нарушава нашите законови интереси и по тези причини е подадена жалба срещу решението на КЗК до Върховния административен съд.
 
Чешкото дружество CEZ и българската "Инерком" са готови да финализират сделката за продажбата на електроразпределителното дружество "ЧЕЗ България".
 
"Както ние в CEZ, така и "Инерком", сме решени да финализираме сделката, както е договорено, и работим заедно за изпълнение на съответните отговорности по договора", потвърждава Хоракова.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини