Горяна се готви за олимпиадата по бокс, съученичките й от Езиковата се стягат за държавно

    Хасковската боксьорка Горяна Стоева, която е и възпитаничка на Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, се готви за Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. Европейската шампионка и състезателка на хасковския клуб по бокс „Севдалин Василев“ е на подготовка във високопланинската спортна база в Белмекен под ръководството на треньора на националния отбор Петър Лесов. След два дни й предстои кратък престой в София, след което я очаква пътуване до Буенос Айрес (Аржентина), където от 1 до 12 октомври ще се проведе големият спортен форум за младежи и девойки, каза хасковският й треньор Людмил Димитров.

    Междувременно други две възпитанички на Езиковата гимназия – Мелиса Рамадан и Дияна Запрянова се подготвят за Държавния личен отборен шампионат за младежи и девойки, който ще се проведе от 17 до 21 октомври в Добрич. Деветокласничката Росица Павлова също успешно съвместява тренировките по бокс, спортни танци и уроците в училище.

    Другият талантлив боксьор от хасковската школа и възпитаник на Спортното училище „Стефан Караджа“ Емирджан Мехмед пък се стяга за титла от Европейското първенство за юноши и момчета в Анапа (Русия). Двубоите там ще се проведат от 8 до 17 октомври.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини