Димитровградчани със злато от балканското по джу-джицу

От 21 до 23 септември в Гърция се проведе Балкнаското отворено първенство по джу-джицу и световна купа до 15 години.

България бе представена от 16 състезателя.

Нашите състезатели спечелиха общо 2 златни и 2 бронзови медали. Третите места в своята категория спечелиха Димо Стойчков и Любослав Вълков. Никола Балев от "Бугари" Димитровград стана шампион, побеждавайки във финала Манос Фисикис от Гърция, който бе трети на световното и европейското през 2017 год.

Теодора Иванова, която направи дебют също е шампион. Никола Балев трябваше да участва и в неделя на друга възрастова група до 18 години, но счупи костица на китката по време на срещата с Фисикис и не е сигурно участието му на Европейското първенство през октомври за юноши.

От СК Бугари ще направят разбор и ще преценят възможността за участие на Европейското на 28 октомври. Тогава за Атина може да заминат трима състезатели на – Никола Балев, Даниел Чакъров и Яна Димитрова. Но това ще стане само ако се готови на 100 процента. Турнира в Атина бе много силен и много добре организиран, проведен в Олимпийската зала в града. След срещите в неделя България е на 13 място с два златни два бронзови медала.

На турнира бе промотирано и джу-джицу фул контакт. "Системата е подобна на бойното самбо и смесените бойни искуства, като от нашия клуб можем да започнем да работи по нея в началото на следващата година", коментира треньорът Гочо Гочев.

"В града ни в момента липсват именно такъв вид дисциплина и не е изключено дори да бъде привлечен треньор с истински опит в тези спортове. До карая на годината освен Европейско първенство остават традиционни за нас Скопие Опън, където от СК Бугари участват всяка година и Националната купа в Смолян с която ще приключим състезателния сезон.

Kaзах, че очаквам два медала, но не очаквах те да са златни. Безпокойстовото бе от това, че Балев тръгна контузен, а Иванова направи дебют. Контузията в рамото не се обади но Балев получи нова, която също ще трябва да отшуми."

 

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини