Голям пожар край ТЕЦ - Сливен

Пожарът възникна вчера около 20 часа в района на ТЕЦ - Сливен. Той провдължава да гори, но вече е локализиран и овладян.

В потушаването на огъня са се включили огнеборци от Сливен, Ямбол и Нова Загора. В топлоцентралата продължават да горят бали слама, няма пострадали, коментира пред БНР областния управител на Сливен Чавдар Божурски.

Отзовалите се на място екипи обливат въглищата и околните сгради, за да предотвратят пожар в самия ТЕЦ, но по-късно идва и сигнал за други два пожара на около 100 метра, в складовете на завод "Динамо" и завод "ЗММ" в Сливен.

Горящите бали със слама са използвани за изгаряне на отпадъци, но няма данни за замърсяване на въздуха, както и опасност за сградите, Работата на ТЕЦ-а не е спирала.

Вчера, над 4 часа екипи на пожарната от Пловдив и Карлово потушаваха пожар в района на град Баня, Карловско. В гасенето участваха 25 служители на Държавното горско стопанство. Вятърът в района усложни ситуацията.

Заради пожара, 14 пътници от жп гара Карлово за Пловдив бяха извозени с автобус. Огънят горя до жп линията Пловдив - Карлово и пътнически влак бе блокиран и чака на място.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини