11 °C

Младен Маринов: Притесняват ме големите очаквания към мен

"Не съм говорил с конкретен човек за поста на главен секретар. Сондирал съм мнения. Но има длъжност заместник-главен секретар. В момента той изпълнява функциите на главен секретар. Това е Георги Арабаджиев".

Това заяви за сутрешния блок на NOVA новият вътрешен министър Младен Маринов.

"Притесняват ме големите очаквания, които ме карат да се мобилизирам и да се покажа във върхова форма", призна той в първия си ден на висшия държавен пост.

В четвъртък президентът Румен Радев отправи критики към номинацията на Маринов за министър, като заяви: "Просто е парадоксално: премиерът маха министър на вътрешните работи заради мърлявата работа на полицията, както той се изрази. А по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно, заради тази мърлява работа, се предлага за министър. Аз не го разбирам това”.

Маринов коментира това изказване с думите:

„Всеки има право на мнение и на оценка. Но аз стъпвам на фактите.

След милиционерското училище в Пазарджик веднага започнах работа в МВР. Това са 28 години в системата. Аз не съм се занимавал с нищо друго. Семейството ми винаги ме е разбирало. Дъщеря ми е на 23, синът ми на 18 - добри деца. Дефицитът, който съм създал с отсъствието ми вкъщи, съпругата ми го е компенсирала.", споделя той.

"Сега още повече ли ще липсваш от вкъщи?", това на шега ме пита жена ми, когато коментирахме новия ми пост. Тази позиция има ограничения на личната свобода.", разказва Маринов.

"С премиера всяка сряда се правят оперативки. Аз това предложение го приех като продължаване на работата в екипа. Не мога да откажа предложението на Борисов", обяснява той.

"При предложението, което ще се направи за главен секретар на МВР всичко ще бъде по законов път. Искам да встъпя в длъжност, да направя съответните анализи и тогава да предприема действия. Няма договорка да съгласуваме с Обединени патриоти поста. Нямам срок за назначаване на главен секретар. Не съм говорил с конкретен човек за поста. Сондирал съм мнения. Има длъжност заместник-главен секретар. В момента той изпълнява функциите на главен секретар. Това е Георги Арабаджиев", категоричен е новият вътрешен министър. 

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ку
    Курец
    2 0
    13:11, 21 сеп 2018
    Важно е заплатата да върви,да не ти пука.Народа кучета го яли,то и досега сам се оправя без да разчита на държавата.
  • 2
    Ми
    Мина
    0 0
    20:30, 22 сеп 2018
    Големи очаквания ли са да налагате ред в държавата. Нали за това са постъпили там на работа служителите на реда , а не да избутат до пенсия.А започнат ли да подминават нарушения и да се обръщат настрани,за да не си създават врагове , вън от системата.Това очакваме , много ли е.
Последни новини