Лос Анжелис сложи край на епохата на естествената кожа

    Кожените палта, пухени пелерини, шуби с дълъг косъм и огромни яки - всичко това може и да е било добра демонстрация на богатство, лукс и охолен живот. Но днес се превръща в проява на ниска култура, алчност и неетично отношение към нашите съквартиранти в общия ни дом - Земята.

    В Лос Анжелис носенето, производството и продажбата на естествена кожа, дрехи и аксесоари от нея ще бъдат забранени, след като градският съвет,  единодушно подкрепи предложението на Пол Корец, Боб Блуменфилд и Мич Офарел.

    "Повече нама да участваме в нехуманната и отвратителна търговия с кожи, която продължава от години. С това даваме пример на целия щат и  на страната", казва членът на съвета Боб Блуменфилд, който е автор на проекта за забраната.

    Това е голяма стъпка - цял град последва примера на Burberry и седмицата на модата в Лондон, за да се противопостави на убиването на животни за целите на модната индустрия.

    Отказът от естествената кожа бе поискан за пореден път от митинга на PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) начело с актрисите Алисия Силвърстоун и Мина Сувари. Защитниците на животните веднага пртиветстваха решението на властите в Ел Ей.

    "Това решение ще запази безбройно множество животни от живодерство заради вещи, които купувачите не искат и от производството на които се отказват топ брандове. Това е мощно решение. Когато говори Лос Анджелис, слуша целият свят. Днес Лос Ангелис каза край на епохата на естествената кожа", заявиха от PETA.

    През март Донатела Версаче обяви, че ръководената от нея модна къща Versace се отказва от използването на естествена кожа в колекциите си облекла и аксесоари. 

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини