Двама от трима в нарушение в акция на КАТ за пътна безопасност

    Двама от трима водачи се оказаха в нарушение при стартиралата специализирана полицейска операция „Едуард“ на Пътна полиция в Хасково. Тя е посветена на Европейския ден без загинали на пътя - 19 септември и се провежда по линия на ТИСПОЛ.

    Изведени униформени от сектор Пътна полиция, както и от Териториална полиция, които имат компетентност да работят по Закона за движение по пътищата. В акцията се включиха и доброволци от БЧК, които раздаваха информационни материали за пътната безопасност и оказване на първа помощ при пътни инциденти.

    Днес по обяд служители на КАТ спираха автомобили по булевард „Стефан Стамболов“ в областния град, като доброволците от БЧК раздаваха листовки на водачите. Всеки от спрените шофьори беше проверяван. Оказа се, че два от автомобилите нямаха годен стикер за преминат годишен технически преглед. Те бяха санкционирани с фишове от по 50 лева.

    На място беше и началникът на КАТ-Хасково главен инспектор Димо Чобанов, който отчете, че акциите на Пътна полиция дават резултат. По думите му благодарение на завишената административно-наказателна дейност са намалели тежките катастрофи. Той уточни обаче, че целта на пътните полицаи не е да събират глоби, а да респектират водачите с цел намаляване на тежките произшествия.

    По време на акцията ще се контролират скоростните режими, ще се следи за употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност и наличие на застраховка „Гражданска отговорност“.

    Междувременно от понеделник започна специализирана акция за говорене по телефона, която ще продължи до петък.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      No
      Nostradamus
      23 -4
      13:29, 19 сеп 2018
      Акции, акции, акции... Със страшни имена на раци, риба и друга морска храна... Да отчетем една, статистика, да попишем малко и да оправдаем пак "едни пари". Кучето си лае, керванът си върви. Бог да пази България!
    • 2
      Ор
      Орфеец
      8 -3
      13:31, 19 сеп 2018
      Катаджията спира "по образец", все едно е в дискотеката.
      • +-
        +-
        9 -5
        13:58, 19 сеп 2018
        Как трябва да спира?
        Като "Орфеец" ли?!
    • 3
      Ni
      NIKO
      7 -3
      14:04, 19 сеп 2018
      Много ясно заглавие: "двама от трима в нарушение...." Дали полицаите са проверили само три автомобила?!?!?!? Или пък нарушителите в града са 66% ?!?!?! Не вярвам.
    • 4
      Ху
      Хулиган
      27 -2
      14:08, 19 сеп 2018
      Докато спираха и проверяваха, точно срещу тях от другия край на улицата пред лавка спря джип а после и голям пикап. Шофьорите си купиха нещо от лафка и продължиха. Катаджиите се направиха на слепи. А до лафка има автобусна спирка. Даже и великия шеф не забеляза!
    • 5
      По
      Полицай
      17 -3
      14:29, 19 сеп 2018
      " Той уточни обаче, че целта на пътните полицаи не е да събират глоби, а да респектират водачите с цел намаляване на тежките произшествия."
      е КАК да ги респектираме като ни карате да глобим днес 100 човека скрити в храстите главен инспекторе
      КАК да ги респектираме като децата на оправляващи и влияние имащи не можем да ги барнем , а те са най-големите келеши на пътя
      КАК питам аз и отговор не щъ
      ПОЛИЦАЙ - това не звучи гордо
    • 6
      Дя
      Дявола
      10 -2
      14:32, 19 сеп 2018
      Тоя първия не е ли Дявола, дето лежа по арестите. Защо го жали полицията???
      • Ед
        Един
        4 0
        17:48, 19 сеп 2018
        Дявол не Шейтан е направо....ама е изряден.....
    • 7
      Хи
      Хитлер
      7 0
      20:36, 19 сеп 2018
      При Герб е най голямата корупция и Борисов ще се плати за това заедно със Цветанов като са само убият! !
    Последни новини