Пияница от Велинград вилня в Джебелско, резултатът 20 изтръгнати пътни знака

Мъж, повредил 20 пътни знаци по пътя от Джебел към село Воденичарско, е задържан в полицейското управление. След подадена жалба вчера в РУ-Джебел и организирани издирвателни действия снощи в 20 часа е установен извършителят на деянието – 24-годишен велинградчанин. По първоначални данни става дума за вандалска акция след употреба на алкохол, при която голяма част от знаците били изтръгнати, а други изкривени. Проверката по случая се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Сектор „Икономическа полиция“ в ОД на МВР-Кърджали извършва проверка за съставяне на неистински частни документи – трудов договор и заповед за прекратяването му, които били използвани от 45-годишна за получаване на обезщетение за безработица в друг регион. Проверката по случая е по чл.309 във връзка с чл.316 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха извършител на кражба от строителен обект. Строителна количка изчезнала от двора на кърджалийско учебно заведение. При организираните издирвателни действия полицаи задържали 52-годишния извършител на деянието. В неговия дом е намерена открадната вещ, иззета е и е предадена на собственика. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини