Обновената детска градина „Ежко Бежко“ посрещна 140 малчугани

    Около 140 деца бяха посрещнати днес в обновената 16-та детска градина “Славейче“ сграда „Ежко Бежко“ в Хасково. Забавачката беше затворена за ремонт за около два месеца като през този период децата бяха преместени в другата сграда на улица „Св. Св. Кирил и Методий“.

    От днес сграда „Ежко Бежко“ отново отвори врати и по този повод беше организирано тържество в двора на градината. Гост на празника бе кметът на община Хасково Добри Беливанов. Той мина на оглед, за да види свършеното в забавачката, ръководен от директорката Ели Костова. Тя обясни, че от тази зима сградата ще се отоплява с газ.

    Със средства от бюджета на общината са подменени радиаторите и парната инсталация на градината. Освен това са сменени леглата на децата и е обособен логопедичен кабинет, какъвто досега нямаше. По думите на директорката Ели Костова, той е изключително необходим, защото зачестяват случаите на деца с логопедични проблеми.
    Ремонтни работи са извършени в почти всички детски градини в Хасково, обновени са санитарни възли, подменени са парни инсталации в 16-та и 22-ра детска градина, сменени са леглата, пребоядисани са помещения.
    Продължава реализацията на общинската програма за газификация на всички общински сгради като приоритетът е върху училища и детски градини, което ще подобри климата им каза градоначалникът. Предстои обследване за енергийна ефективност на неремонтираните сгради на детски градини. Предстои сключване на договори с изпълнител след обществена поръчка за ремонт на голяма част от сградите на детските градини в селата, както и две градини в Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ха
      хасковлия
      17 -5
      13:41, 17 сеп 2018
      А,кога ще бъде извършен ремонт на дворното пространство в сградата на градината на ул. Св. Св. Кирил и Методий? Толкова прах и боклуци се издигат като играят там децата, че е пълна мизерия!!!
    • 2
      Ко
      комунистическо събрание
      22 -19
      17:10, 17 сеп 2018
      БСП си имат кмет, който си привлякоха, както си и откраднаха общинска съветничка в лицето на Костова. Избори няма , как да спечелят и единственшанс е с чужда пита помен да правят. Та събрали са се по партийна линия Беливанов и Костова. Идилийка със селски привкус!
      • Па
        партиен
        28 -16
        17:40, 17 сеп 2018
        По -тъп коментар не можахте ли да измислите? Какво значение има кой от коя паритя е след като тук става въпрос за по-добри условия за нашите деца. Според вас тези дечица на снимките от коя партия са?
        Похвално е че тази детска градина стана една от най-хубавите в града. Прекрасни деца и учители! Успех на всички!
        Поздравления към общинското ръководство , че вложи усилия за ремонта на градината.
      • Ня
        някой
        3 0
        09:35, 21 сеп 2018
        Как я откраднаха? Тя сама им пристана.
    Последни новини