29 °C

Една пешеходна пътека по -малко по бул. „Съединение“

Пешеходната пътека в средата на бул. „Съединение“ в Хасково вече не съществува, като място за преминаване. От единия край на булеварда мястото е оградено с мантинела, от другия обаче тя липсва. Така, пресичащите традиционно в този участък платното, тръгват по инерция да преминават оттам, но на другия край се отзовават буквално в опасна ситуация-без възможност да стъпят на тротоара, но пък сред поток от автомобили.

Мантинелата е поставена след решение на общинската транспортна комисия, че пешеходната пътека на това място на практика е незаконна, тъй като отстоянията от една до друга пешеходна пътека трябва да са 250 метра, а в случая не е така. В участъка по булеварда на по-малко разстояние от премахнатата има други две, обясниха от общинската администрация.

Доста от минувачите по трасето днес се съгласиха, че пешеходната пътека насред натоварената отсечка на булеварда между „Раковски“ и зеленчуковия пазар, действително е била опасна-и за автомобилния трафик, и за пешеходците. Някои обаче отбелязаха, че поставеният нов сегмент от мантинелата е доста по-нисък от останалите и може да бъде лесно прескочен дори от дете.

От общината уточниха, че ще бъде затворен постапът и от отсрещния край на булеварда.

haskovo.net


16 Коментара

Хороскоп за 23.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини