34 °C

Деца раздават програмата за Празника на тракийската музика

Празникът на тракийската народна музика и песен вече започна за учениците от Основното училище „Св.св. Кирил и Методий“ и децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Те  раздаваха листовки с програмата на събитието, облечени  с тениски със символа на проекта „ЗаЕдно хоро“ и логото на ОФ Пловдив 2019, които финансират тези дейности.

Целта на проекта е обогатяването и популяризирането на Празника на тракийската народна музика и песен и се осъществява и посредством работата на Образцово”НЧ Св. Св. Кирил и Методий -1894 г.- гр. Първомай”

Една от основните задачи на проекта  „ЗаЕдно хоро”  е общностно участие чрез  иновативен подход при съхраняването и предаването на традицията.

Координаторите и ръководителите на проекта благодарят на партньорите и спонсорите- фирма” Бендида,фирма Булиън” ЕАД, на жените от ОСП „Дълголетие” за вкусния начин, по който ще ни поднесат ястията от нашия край, за ентусиазма, с който работиха децата и учениците напътствани от члена местното дружество на художниците Ивайло Налбантов, на Петър Тенев –фолклорист, Донка Тодорова – художествен ръководител на танцов клуб „Евридика”. Те направиха възможна реализацията на този проект, който ще обогати живота в малкия ни град, ще предостави нова, обществена видимост на Празника на Тракийската народна музика и песен като съчетае минало и съвремие -  заедно  да създадем културното наследство на бъдещето.

По повод Празника децата от ЦНСТД в кв. Дебър изработиха макети –носии от Тракия,  учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” нарисуваха карта на България с фолклорните региони на Тракийска област.  Щанд с традиционни ястия от Тракия ще бъде подготвен от жените от ОСП”Дълголетие”. Предоставяме на  децата, гражданите и гостите  кът с листове и пастели - „Да нарисувам Празника”.
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини